Feed on
Posts
Comments

Over mij

U kunt mij benaderen met vragen, opmerkingen of anderszins met betrekking tot onderwerpen die de stad Schiedam betreffen, de Historische Vereniging Schiedam of de Wilton Autoclub (WAC). Belt u dan 06 12 14 57 18.

Ik ben gestopt met het geven van lezingen!

 

One Response to “Over mij”

 1. Aad van der Valk says:

  Geachte heer Louis,

  Net als u ben ik al jaren een enthousiast beoefenaar van onderzoek naar familiegeschiedenis. In mijn onderzoek naar de familie Hoeck en Poort uit Schiedam kruiste mijn pad de uwe. Zo ben Ik ben al enige tijd het levensverhaal aan uitzoeken en opschrijven van onze gezamelijke 17e eeuwse voorvader Jacob Hoeck uit Schiedam. Als commandeur op het schip "de Faem" heeft hij het nodige meegemaakt. Eerst onder Michiel de Ruyter gevochten tegen de Fransen en Engelsen, en later onder Tromp in Deense dienst tegen de Zweden. Na zijn cariere als commandeur in de Admiraliteit heeft hij tot aan zijn dood een bloeiende handelsvaart gevoerd op met name Cadiz. Ik hoop zijn levensverhaal te gaan verwerken voor een publicatie. Misschien is het Historische Vereniging Scyedam geintresseerd.

  Maar Ik heb aan u een vraag inzake onze gezamelijke voormoeder Willemijntje Jacobsdr. Hoeck, de dochter van Jacob en Jannetje van der Glas. U vermeld op uw website dat Willemijntje is dood gevonden en begraven in Amsterdam. Kunt u mij verwijzen naar de bron van dit feit? Ik kan namelijk in de DTB van Amsterdam (online) niets over haar terugvinden. Ook in de schiedamse Oud Notarielen Archeiven vind ik niets over haar overlijden of begraven in Amsterdam. Zie ik iets over het hoofd? Ik hoop dat u mij kunt helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Aad van der Valk
  Hilversum

Leave a Reply